KINDERDAGVERBLIJF SAPPERDEFLAP

Sapperdeflap Nieuws


Thema November/Decemer:

Het worden weer drukke weken de komende periode. Veel gezellige feestdagen komen voorbij. Denk aan Sint Maarten, Sinterklaas, kerst, en natuurlijk oud en nieuw. Ons thema is deze periode dan ook: “Feest!”

We proberen aan het einde van de middag met de aanwezige kinderen op 11 november nog even langs de deuren te gaan. (Is uw kind die middag bij Sapperdaflap, geeft u uw kind dan zijn/haar lampion mee en een lampionnenstokje.)

Rond Sinterklaas gaan wij o.a. schoentjes knutselen en misschien word deze wel gevuld… ;)

Ook aan oud en nieuw word aandacht geschonken. We gaan o.a. een vuurpijl knutselen en gaan samen Nieuwjaarsrolletjes bakken en eten.

Binnen dit thema komen niet alleen de boven genoemde feestdagen qua knutselen en zingen aan bod, maar ook activiteiten die aansluiten op andere feesten als bijvoorbeeld een verjaardag. We oefenen met de kleintjes het liedje als “lang zal ze leven” ook oefen we de “hieper de piep hoera” met de handjes omhoog. Onze Puk is ook bijna jarig en dat vieren wij ook gezellig met alle kindjes. Samen zingen en trakteren. Cadeautjes voor puk maken, inpakken en samen weer uitpakken. We blazen samen ballonen op en kijken wat we allemaal kunnen doen met een ballon. (denk aan opblazen en dan los laten of ballonnen vouwen in vormen )


Kortom het is feest!

Woordenschat

verjaardag – feest – cadeau – ballonnen – taart – slingers – juichen – uitnodigen – feestmuts - inpakken/ uitpakken – inpakpapier – strik - toeter –versieren - Sint Maarten – lampion - Sinterklaas – kerst - oud en nieuw – vuurwerk


Feestdagen en vakanties

26 december t/m 6 januari: kerstvakantie (open)

26 december: 2e kerstdag (gesloten)